8. kesäkuuta 2010

Hyydytetty kasviskakku


Pohja:

150g hapankorppua
75g margariinia


Täyte:

2 maustekurkkua
1 pun paprika
4 dl vispikermaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
200g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl sinappia
0,5 tl mustapippuria
Ripaus suolaa
6 liivatelehteä
0,5dl sitruunamehua


Koristelu:

Tomaattia,
kurkkua,
paprikaa,
mandariinilohkoja,
ruohosipulia

Jauha hapankorput sauvasekoittimella muusiksi. Sekoita sulatettu margariini murun joukkoon.
Kiinnitä halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi ja taputtele seoas tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita kylmään kovettumaan.
Hienonna maustekurkut ja valuta neste siivilän läpi. Hienonna veitsellä paprika pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Puserra liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada seos juoksevana nauhana täyteaineeseen samalla hyvin sekoittaen.
Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään ja koristele kasviksilla.

1 kommentti:

  1. nää on niin hyviä,maistelijasi;)suklaaminttujuustokakku nam...

    VastaaPoista