Juustokakut


Hyydytetty kasviskakku

Pohja:

150g hapankorppua
75g margariinia


Täyte:

2 maustekurkkua
1 pun paprika
4 dl vispikermaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
200g ruohosipulituorejuustoa
1 rkl sinappia
0,5 tl mustapippuria
Ripaus suolaa
6 liivatelehteä
0,5dl sitruunamehua


Koristelu:

Tomaattia,
kurkkua,
paprikaa,
mandariinilohkoja,
ruohosipulia


Jauha hapankorput sauvasekoittimella muusiksi. Sekoita sulatettu margariini murun joukkoon.
Kiinnitä halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperi ja taputtele seoas tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita kylmään kovettumaan.
Hienonna maustekurkut ja valuta neste siivilän läpi. Hienonna veitsellä paprika pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 min. Kiehauta sitruunamehu kattilassa. Puserra liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada seos juoksevana nauhana täyteaineeseen samalla hyvin sekoittaen.
Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään ja koristele kasviksilla.


SUKLAAJUUSTOKAKKU

Tämän kakun olen tehnyt parisen vuotta sitten, taisi olla ensimmäisiä juustokakkuja mitä olen väsännyt :)
Ohjeen otin kinuskikissalta.

Pohja:
200 g minttu-dominoita
75 g voita tai margariinia

Täytemousse:

4 dl vispikermaa
2 valkuaista

Maitosuklaakerros:

2 liivatelehteä
150 g maitosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vettä

Minttusuklaakerros:
2 liivatelehteä
sinistä ja vihreää elintarvikeväriä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 tl piparminttuaromia
150 g valkosuklaata
2 rkl vettä

Yhdistä keksimurut ja voisula ja levitä seos halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Katso 
Vaahdota vispikerma. Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vispivaahtoon. Jaa täytemousse kahteen osaan. Laita toinen osa jääkaappiin odottamaan.

Laita maitosuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten toiseen moussepuolikkaaseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Laita minttusuklaakerroksen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Värjää jäljellä oleva moussepuolikas sinivihreäksi sinisellä ja vihreällä elintarvikevärillä. Sekoita tuorejuuston joukkoon piparminttuaromi. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen ja yhdistä seos sitten jäljellä olevaan moussepuolikkaaseen. Tarkista maku; lisää aromia tarvittaessa. Kaada vuokaan maitosuklaatäytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia ennen vuoasta irrottamista.


Kahvijuustokakku
 




Pohja:
200g domino-keksiä
50g voita
 

Täyte:

2 dl kahvia (tavallista, ei espressoa)
2 rkl sokeria
4 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa
½ pkt Daim-patukkaa
5 liivatetta
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kahvia
1 rkl vettä

Koristelu:

- dominomurua
- ½ Daim-patukka paloiteltuna
Murskaa dominokeksit ja sekoita voisulan kanssa sekaisin. Painele pohja leivinpaperilla varustettuun vuokaan.
Keitä kahvi. Valmista kiisseli ensimmäisenä. Sekoita sokeri ja perunajauho kattilassa sekaisin. Lisää sitten kahvi (2 dl) ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.
Erota kiisselistä 1 ¾ dl ja sekoita murskattu daim siihen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja loput kiisselistä. Kuumenna kattilassa kahvi ja vesi ja sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada täytteeseen.
Kokoa kakku kaatamalla vuokaan pohjan päälle vuorotellen täytettä ja tiputtamalla nokareittain Daim-kiisseliä.

Voit edesauttaa nokareiden leviämistä vetämällä veistä täytteen joukossa. Säästä päällimmäiseksi täytettä niin, että kiisselinokareet peittyvät ja saat kakulle tasaisen pinnan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamien tuntien ajan tai seuraavaan päivään.
Koristele dominomurulla ja Daim-paloilla.