Voileipäkakut
Kalavoileipäkakku
Tämä kalavoileipäkakku on tehty samalla ohjeella kuin edellinenkin vain sille erolla että se on kaksinkertaisena. Koristeissakaan ei ole muuta eroa kuin että tässä kakussa on viinirypäleitäkin :)
Kalavoileipäkakku
Täytteenä:
2 dl flora vispi
150g kurkkusalaattia
100 g Tuorejuustoa
100 g majoneesia ( voi korvata smetanalla)
250g lämminsavulohtaa
Tilliä ja sitruunapippuria
2 pss paahtoleipää
Kostutus:
kasvisliemi
Päällä:
2 prk Smetanaa
100g tuorejuustoa
Koristeina:
Kylmäsavulohta
Tomaattia
Kurkkua
Sitruunan, limen ja appelsiinin kuorta
Vaahdota kerma ja lisää siihen kurkkusalaatti, tuorejuusto ja majoneesi. Hienonnna lohi ja ota mahdolliset ruodot pois ja lisää sen jälkeen kermaseokseen. Mausta. Anna maustua jääkaapissa noin pari tuntia. Tarkista maku.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja laita ensimmäinen kerros tarjottimelle. Kostuta kasvisliemellä. Levitä täytteestä noin 1/3 ja laita toinen kerros leipiä, kostuta ja lisää täytetteestä puolet. Lado leipiä, kostuta ja laita loput täytteestä. Laita leipiä vielä neljäskerros ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään asti.
Vatkaa tuorejuusto ja smetana vaahdoksi. Levitä kakun päälle (voi myös pursottaa). Koristele kakku
Kinkkuvoileipäkakku
Noin 3 pss paahtoleipää, koko 3x4
Täyte:
250 g kurkkusalaattia
5 dl kermaa
200g majoneesia
0,4 kg palvikinkku
200g tuorejuustoa
Persiljaa ja mustapippuria
Päälle
3 prk smetanaa
400g tuorejuustoa
Päällä
Rucolaa,
kylmäsavukinkkua,
palvikinkkua,
kurkkua,
tomaattia,
herneenversoa,
aamupalajuustoa
Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää siihen kurkkusalaatti, majoneesi ja tuorejuusto. Hienonna palvikinkku ja lisää seokseen. Mausta. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarkista maku.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Laita ensimmäinen kerros tarjottimelle. Kostuta kasvisliemellä, levitä täytteestä noin 1/3. Laita toinen kerros leipää ja kostuta. Laita täytteestä noin puolet. Laita kolmas kerros leipää ja kostutan. Lisää loput täytteestä ja laita viimeinen kerros leipää päälle. Kostuta. Vuoraa kakku kelmulla ja anna olla yön yli jääkaapissa.
Vaahdota smetana ja tuorejuusto. Levitä kakun päälle. Koristele
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)