Voileipäkakut



Kalavoileipäkakku

Tämä kalavoileipäkakku on tehty samalla ohjeella kuin edellinenkin vain sille erolla että se on kaksinkertaisena. Koristeissakaan ei ole muuta eroa kuin että tässä kakussa on viinirypäleitäkin :)




 Kalavoileipäkakku


Täytteenä:

2 dl flora vispi
150g kurkkusalaattia
100 g Tuorejuustoa
100 g majoneesia ( voi korvata smetanalla)
250g lämminsavulohtaa
Tilliä ja sitruunapippuria
2 pss paahtoleipää



Kostutus:

kasvisliemi


Päällä:

2 prk Smetanaa
100g tuorejuustoa


Koristeina:

Kylmäsavulohta
Tomaattia
Kurkkua
Sitruunan, limen ja appelsiinin kuorta


Vaahdota kerma ja lisää siihen kurkkusalaatti, tuorejuusto ja majoneesi. Hienonnna lohi ja ota mahdolliset ruodot pois ja lisää sen jälkeen kermaseokseen. Mausta. Anna maustua jääkaapissa noin pari tuntia. Tarkista maku.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja laita ensimmäinen kerros tarjottimelle. Kostuta kasvisliemellä. Levitä täytteestä noin 1/3 ja laita toinen kerros leipiä, kostuta ja lisää täytetteestä puolet. Lado leipiä, kostuta ja laita loput täytteestä. Laita leipiä vielä neljäskerros ja kostuta. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään asti.
Vatkaa tuorejuusto ja smetana vaahdoksi. Levitä kakun päälle (voi myös pursottaa). Koristele kakku







 Kinkkuvoileipäkakku


Noin 3 pss paahtoleipää, koko 3x4

Täyte:

250 g kurkkusalaattia
5 dl kermaa
200g majoneesia
0,4 kg palvikinkku
200g tuorejuustoa
Persiljaa ja mustapippuria
Päälle
3 prk smetanaa
400g tuorejuustoa


Päällä

Rucolaa,
kylmäsavukinkkua,
palvikinkkua,
kurkkua,
tomaattia,
herneenversoa,
aamupalajuustoa



Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää siihen kurkkusalaatti, majoneesi ja tuorejuusto. Hienonna palvikinkku ja lisää seokseen. Mausta. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Tarkista maku.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Laita ensimmäinen kerros tarjottimelle. Kostuta kasvisliemellä, levitä täytteestä noin 1/3. Laita toinen kerros leipää ja kostuta. Laita täytteestä noin puolet. Laita kolmas kerros leipää ja kostutan. Lisää loput täytteestä ja laita viimeinen kerros leipää päälle. Kostuta. Vuoraa kakku kelmulla ja anna olla yön yli jääkaapissa.
Vaahdota smetana ja tuorejuusto. Levitä kakun päälle. Koristele 