Täytekakut

Hedelmäinen pääkallotäytekakku



Tein tämän kakun ystäväni pojan toiveiden mukaan :) pääkallokakku ja väkeviä karkkeja :)
Täytteenä persikka-mandariinimousse ja päällä lakritsakinuskia. Pääkallo ja luut tehty marsipaanista. Kostutin sprite-limsalla ja mandariinin liemellä. Tästä täytteestä tulee kuuden munan kakkun kahteen väliin.

Täyte:

1 tlk mandariinia sokeriliemessä
1 tlk persikkaa
300-400g sitruunatuorejuustoa
 5 dl Flora vispiä
 4 liivatelehteä
 2 dl vaniljakreemijauhetta
 sokeria maun mukaan
3 rkl  Spritea

 Murskaa mandariinit ja persikat haarukalla. Laita liivatteet likoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokeri. Lisää murskatut hedelmät ja vaniljakreemijauhe. Kiehauta sprite ja sulata liivatteet. Lisää hedelmävaahtoon.



 Minttu-valkosuklaakakku



Tein tähän kakkuun viidenmunan suklaapohjan. Kostukkeena käytin FrezzaChocomint- juomaa. Päälle tein suklaakuorrutuksen ja reunoille tein koripunostyllalla pursotukset. Kissantassut on valkosuklaata, kissat ja ruusu marsipaanista.

2 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
0,5-1 tl piparminttuaromia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
(vihreää ja sinistä elintarvikeväriä)



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita kermavaahdon joukkoon. Lämmitä piparminttulikööri kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Yhdistä tuorejuusto ja likööri-liivateliemi. Sekoita sitten muuhun täytteeseen. Värjää halutessasi täytettä vihreällä ja sinisellä elintarvikevärillä. Kaada vuokaan kostutetun pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.

Tämä täyte on yhteen väliin, joten tein sen kaksinkertaisena.

Täyte on Kinuskikissalta :)










Baileyskakku :)

Tämä kakku on koko perheeni lemppari kakku. Ohje on Kinuskikissalta.


Tein viiden munan kakkupohjan ja kostutin vaniljamaidolla.Täyte on tarkoitettu yhteen väliin jotein tein sen kaksinkertaisena.


Täyte:

1 ½ liivatelehteä
50 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
½ prk mascarpone-juustoa
1 ½ rkl sokeria
3 rkl Baileys-likööriä

 Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi tumma suklaa veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Kiehauta Baileys ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja lisää sitten pienissä erissä täytteeseen. Sekoita joukkoon vielä suklaarouhe. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa.

 Päällä on tehty suklaakuorrutus ja valkosuklaasta vedetty viivat


suklaakuorrutus:


 200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Sulata miedolla lämmöllä, jottei tule rakeista. Tässä hommassa kannattaa olla mahdollisimman kärsivällinen hyvän lopputuloksen saamikseksi :)))
















Vadelma-valkosuklaakakku

Kakkupohja


Tein viiden munan kakkupohjan. Kostukkeena käytin Fanta WildBerries limua.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita pohjalle päällimmäinen osa pohjasta. Kostuta. Kaada vadelmatäyte päälle. Nosta täytteen päälle keskimmäinen osa pohjasta, kostuta ja kaada päälle valkosuklaatäyte. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä kylmässä vähintään 4h.

Vadelmatäyte:



3 liivatelehteä
1 dl vispikermaa
1 dl ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150-200 g vadelmia soseutettuna



Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5-10 min.
Vaahdota kerma.
Soseuta vadelmat tai paseeraa ne.
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä tai marjamehua, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Valkosuklaatäyte:

2 – 2 ½ dl Flora Vispiä
100 g vaniljatuorejuustoa
130 g suklaata


Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää sula suklaa vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

Päällä

300 g pakastevadelmia
Hyytelösokerista keitetty kiille




-----------------8<-------------[Leikkaa tästä]------------------------


Mango-suklaakakku



Pohja
3 munan kakku


Kostutus
2dl mangosäilykkeen lientä

Täyte

1 iso tlk (425g) säilykemangoa
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 munankeltuaista
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua liivateveteen
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g vaniljajogurttia
100 g aprikoosimarmeladia

Koristelu

100 g aprikoosimarmeladia
Hedelmäviipaleita
Hyytelösokerista kiille
Noin 200g suklaaraastetta


Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta kunnes se jäähtyy ja muuttuu kuohkeaksi. Liota liivatteet vesitilkassa. Puristele vesi pois ja liota liivatteet kiehuvaan veteen. (n. 0,5-1dl), johon olet laittanut sitruunamehua.
Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa.
Vaahdota kerma ja lisää seokseen jogurtin kanssa.
Leikkaa kakku kolmeen osaan, kokoa kakku kelmulla vuorattuun vuokaan. Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta mangoliemellä
Levitä ensimmäiseen väliin pohjalle aprikoosimarmeladia ja päälle puolet mangotäytteestä.
Nosta päälle toinen levy ja kostuta, kaada sen päälle loput täytteestä.
Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään tai muutama tunti pakkasessa.
Levitä kakun pinnalle ohuelti aprikoomarmeladia ja asettele päälle viipaloidut hedelmät.
Valmista kiille. Nostele pullasudilla kiillettä tasaisesti hedelmien päälle. Raasta suklaa ja nostele kämmenellä reunoille.