8. kesäkuuta 2010

Mango-suklaakakku


Pohja
3 munan kakku



Kostutus
2dl mangosäilykkeen lientä

Täyte

1 iso tlk (425g) säilykemangoa
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 munankeltuaista
6 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua liivateveteen
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g vaniljajogurttia
100 g aprikoosimarmeladia

Koristelu

100 g aprikoosimarmeladia
Hedelmäviipaleita
Hyytelösokerista kiille
Noin 200g suklaaraastetta


Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta kunnes se jäähtyy ja muuttuu kuohkeaksi. Liota liivatteet vesitilkassa. Puristele vesi pois ja liota liivatteet kiehuvaan veteen. (n. 0,5-1dl), johon olet laittanut sitruunamehua.
Sekoita liivateseos ja keltuaisvaahto mangososeen kanssa.
Vaahdota kerma ja lisää seokseen jogurtin kanssa.
Leikkaa kakku kolmeen osaan, kokoa kakku kelmulla vuorattuun vuokaan. Nosta pohjalle kakkulevy ja kostuta mangoliemellä
Levitä ensimmäiseen väliin pohjalle aprikoosimarmeladia ja päälle puolet mangotäytteestä.
Nosta päälle toinen levy ja kostuta, kaada sen päälle loput täytteestä.
Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään tai muutama tunti pakkasessa.
Levitä kakun pinnalle ohuelti aprikoomarmeladia ja asettele päälle viipaloidut hedelmät.
Valmista kiille. Nostele pullasudilla kiillettä tasaisesti hedelmien päälle. Raasta suklaa ja nostele kämmenellä reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti