9. kesäkuuta 2010


Lapinukonkeitto

50g voita
500 g perunoita
150 g sipulia
700g kasviksia (esim. Porkkana, palsternakka, selleri, bataatti)
250g koskenlaskijajuusto (viherpippuri tai oman maun mukaan sopiva)
750 g saksanhirveä/poronkäristystä
(kaurahiutaleita oman maun mukaan)
2 l lihalientä
2,5 dl kermaa
suolaa
Rakuunaa tai persiljaa

Hienonna sipuli. Suikaloi kasvikset ja perunat. Laita kattila lämpiämään ja lisää nokare voita.
Lisää sipuli ja kuullota, lisää kasvikset ja kuullota noin 5 min. Lisää lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen noin 10 min. Paista pannulla saksanhirvi ja lisää hieman suolaa ja mustapippuria.
Lisää keittoon koskenlaskijajuusto pieninä paloina ja kaurahiutaleita. Kun juusto on sulanut keittoon lisää kerma ja paistettu saksanhirvi.
Anna kiehua hiljalleen kunnes valmista. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi hienonnettua rakuunaa tai persiljaa 

Meidän perheellä tosin oli niin kova kiirus syömään että unohtu persilja kokonaan mutta eipä tuo keitto välttämättä sitä tarvitse ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti